Ettei totuus unohtuisi

Eduskunnassa käsitellään valtion ensi vuoden budjettia koko syksyn. Muutama asia näyttää nousevan isommaksi kuin muut; yksi tällaisista on lapsilisäleikkaus ja siihen liittyvä verovähennysesitys.

Tällä hetkellä keskustelu sekä eduskunnassa että mediassa velloo sen ympärillä, kuinka huono ja hankala Valtionvarainministeri Rinteen esittämä ja ajama lapsivähennysmalli on. Monilta tuntuu autuaasti unohtuneen, miksi joudumme nyt tekemään hankalan verovähennysmallin: Kokoomus (ja kaikella todennäköisyydellä myös RKP) halusivat leikata 200 miljoonaa euroa lapsilisistä. Näin keväällä päätettiin.

Uusi SDP:n puheenjohtaja ja valtionvarainministeri Antti Rinne piti tärkeänä helpottaa pieni- ja keskituloisten lapsiperheiden asemaa ja siksi kesällä päätettiin lapsivähennyksen käyttöön ottamisesta. Se helpottaa osaltaan pieni- ja keskituloisten lasten tilannetta. Päätöksellä yritetään siis lieventää viime kevään leikkauspäätöstä. Oikein, ainakin minun mielestä.