Nyt ei ole aika ilkkua naapurille, vaan miettiä miten parempi Suomi rakennetaan

Itse haluan politiikassa toimia asioiden ja arvojeni puolesta, en muita vastaan. Politiikassa on mukana eri tavalla ajattelevia ihmisiä ja kokemus on osoittanut, että parhaiten pärjää, kun tuo oman kantansa selvästi esille ja yrittää löytää kaverin kanssa jotain yhteistä rajapintaa niissä asioissa, joissa on yhteisiä intressejä.

On kyllä pakko sanoa, että yllätyin tästä Petteri Orpon uudesta tyylilajista, jossa hän tänään puolueensa vaaliavauksessa on omiensa edessä pilkannut sosialidemokraatteja. Minäkin olen Kokoomuksen kanssa monista asioista ja erityisesti arvoista eri mieltä, mutta ei tulisi mieleenkään naureskella heille pilkallisesti julkisissa esiintymisissä. Kyllä politiikkaa voi puhua ja vaihtoehdoista voi kertoa – suorasanaisestikin – ilman, että pilkkaa entisiä tai tulevia kumppaneitaan. 

Vai mitä sanotte seuraavasta kommentista: ”Uudessa peruskoulussa luotetaan maailman parhaimpiin opettajiin, annetaan heille tilaa tehdä nuorten kasvatus, ei sielläkään tarvita sosialidemokraattia valvomassa että osaako opettaja tehdä hommansa”, Orpo näykkäisi. 

Tämä siis tänään Kokoomuksen puheenjohtajalta; puolueelta, joka aikanaan jyrkästi vastusti maailman parasta peruskoulua ja ajatusta siitä, että kaikki Suomessa pääsisivät saman maksuttoman opetuksen piiriin – asia, joka on varmasti ollut tärkein seikka Suomen maailmanluokan menestystarinassa. Puhumattakaan siitä, että Kokoomuksen ja valtionvarainministeri Orpon johdolla hallitus petti koulutuslupauksen ja on tehnyt historialliset koulutusleikkaukset kaikille koulutuksen tasoille. 

Sosialidemokraateille peruskoulu on ja oli aikanaan suuri ja tärkeä askel matkalla yhdenvertaisuuteen ja mahdollisuuksien tasa-arvoon. Kokoomuksen historialla ja rekordilla muille koulutuksesta ilkkuminen kertoo enintään sivistymättömyydestä.

Meidän vaihtoehtomme on selvä. Me haluamme rakentaa Suomea ihan kaikille, ei vain niille, jotka pärjäävät. Meidän mielestä pitää löytyä sydäntä erityisesti niille, jotka elävät ahtaalla. Tällä vaalikaudella moni suomalainen on kokenut epäoikeudenmukaisuutta ja turvattomuutta. Nyt ei ole aika ilkkua naapurille, vaan miettiä, miten näiden ihmisten elämää voidaan tukea ja miten kaikkien suomalaisten huomisesta  voidaan tehdä parempi. 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005971939.html