Kärnkraften på agendan

Kärnkraften kommer att vara på agendan de närmaste dagarna, veckorna och månaderna. Jag röstade NEJ till mera kärnkraft 2010 när ärendet senast behandlades i riksdagen. För mig har det inte betydelse om kärnkraften kommer från öst, vest, norr eller söder. Kärnkraften är illa för naturen; se vad som hänt i Tsernobyl och Fukushima. Den är illa för människor; se vad som hänt i Tsernobyl och Fukushima. Den är illa för djuren; se vad som hänt i Tsernobyl och Fukushima. För mig räcker det inte som motivering att Ryssland och Japan är långt borta och att tekniken är bättre i Finland än där. Japan är precis inte känt för att de inte skulle kunna teknik eller att japaner inte skulle vara försiktiga och omsorgsfulla människor. Kärnkraft är helt enkelt för riskfyllt och jag anser att jag och min generation inte har rätten att ta risker som sträcker sig hundratals år i framtiden i form av avfall och olycksrisker. Så NEJ tack.