Ei ihme, että kansalle alkaa riittää

Maan hallitus on leikannut pienituloisilta, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, opiskelijoilta ja sairailta. Vaalikauden aikana tehdyt leikkaukset on tehty niin, että ne osuvat kipeämmin kaikkein vaikeammassa tilanteessa oleviin ihmisiin. Hyvätuloisille on tullut lähinnä veronkevennyksiä.

Työntekijöiden, työttömien ja palkansaajien asemaa on moneen otteeseen heikennetty. Julkisen sektorin työntekijöiden lomarahoja leikattiin ja työntekijöiden harteille laitettiin työnantajien vakuutusmaksuja. Työaikaa pidennettiin ilman korvausta. Työttömiä rankaistaan leikkaamalla heidän toimeentulostaan, jos heitä ei satojen hakijoiden joukosta valita johonkin työhön. Parhaillaan hallitus yrittää heikentää satojentuhansien suomalaisten irtisanomissuojaa. Ei ihme, että palkansaajille alkaa riittää.

Hallitus petti lapsille ja nuorille tekemänsä koulutuslupauksen ja on leikannut Suomen kruunun jalokivestä, koulutuksesta miljarditolkulla. Terveydenhuolto, rautatiet ja kaikki muukin mikä mahdollista, halutaan markkinaehtoistaa.

Suomalaiset ovat heränneet ja ymmärtävät, että nykyinen hallitus aikoo jatkaa valitsemallaan linjalla ja että tämä linja kohtelee suomalaisia kovin eriarvoisesti. Ne joilla ennestäänkin menee hyvin, hyötyvät hallituksen politiikasta. Ja ne, jotka kaikkein eniten tarvitsisivat apua ja tukea, ajetaan entistä ahtaammalle.

Onneksi tämä kehitys ei ole väistämätöntä, vaan suomalaiset voivat tähän vaikuttaa. Ensi kevään vaalit ovat muutosvaalit.

* * *

Regeringen har riktat sina nedskärningar till småinkomsttagare, pensionärer, barnfamiljer, studeranden och sjuka. Nedskärningarna under den hör valperioden har gjorts så, att de har drabbat värst dem som har det allra svårast. De som har det bra, har ytterligare fått nya skattelättnader.

Löntagarnas, de anställdas och arbetslösas situation har på många sött försvagats. Den offentliga sektorns anställda fick inte sina semesterersättningar som förr och har fått ta en större andel av arbetsgivaravgifter på sin nacke. Arbetstiden förlängdes utan ersättning. Arbetslösa straffas ifall de inte bland flere sökanden väljs till ett arbetstillfälle. För tillfället försöker regeringen skära i löntagarnas anställningstrygghet. Det är lätt att se varför löntagarna har fått nog av den här regeringen.

Finländarna har vaknat och inser, att regeringen inte ändrar sin linje och ämnar fortsätta på sin orättvisa linje. De som har det bra från förut, får det ännu bättre. De som skulle mest behöva hjälp och stöd, får det ännu sämre.

Lyckligtvis är utvecklingen inte förutbestämd, utan finländarna kan påverka den. Riksdagsvalet på våren är ett förändringsval.

https://yle.fi/uutiset/3-10436852?origin=rss