Hyvä käsipallo-Suomi!

Bästa handbollsfinland
Hyvät käsipallon ystävät
Välkommen också ni som kommit från Sverige!
Tere tulemast Eesti naabrid!

Sommaren kommer inte utan Sjundeå cup – så känns det för oss som vill komma hit år efter år på nytt och på nytt. Sjundeåcupen har blivit en av handbolls-årets suveräna höjdpunkter. För er som är här för första gången, finns det altså en stor risk att ni blir bitna av sjundeåcuppen och vill komma tillbaka också nästa år.

Hyvät kuulijat

Monille meistä Siuntio-cup on jo muodostunut jokavuotoseksi perinteeksi, jota odotetaan ja jota ilman kesä ei voi alkaa. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä joukkueita, 297! Se kertoo siitä, että sana on kiirinyt, tänne kannattaa todella tulla kauempaakin. Lisääntyneiden joukkueiden määrä kertoo myös siitä, että käsipallo lajina Suomessa kasvaa. Tänäkin vuonna mukana on uusia juniorijoukkueita, mutta myös uusia miesten ja naisten joukkueita. Eteenpäin mennään siis laajalla rintamalla.

Bästa publik, men framförallt bästa funktionärer

Jag vill ge ett eloge åt arrangörerna och de 230 frivilliga talkoarbetare som krävs för att klara av det här veckoslutet och alla arrangemangen som behövs före, under och efter cupen. Det år otroligt fint att ni ställer upp på det här och år efter år orkar ordna denna fina handbollsfest. Stort tack för det!

Hyvät järjestäjät
Olette ansainneet meidän kaikkien arvostuksen ja kunnioituksen. Ilman vapaaehtoistyötänne tämä käsipallojuhla ei olisi mahdollinen. Suuri kiitos siitä työstä mitä teette tämän hienon lajimme eteen vuodesta toiseen.

Tänä vuonna turnausalue näyttää vähän erilaiselta kuin mihin olemme tottuneet. On hienoa nähdä ihan konkreettisesti, että monitoimihallihanke etenee ja on jo pitkällä. Olen todella iloinen siitä, että Siuntioon ja läntiselle Uudellemaalle saadaan piakkoin kansainvälisetkin vaatimukset täyttävä halli, mikä merkitsee, että jatkossa täällä Siuntiossa voidaan pelata myös kansainvälisen tason käsipalloa. Lisäksi hallissa onnistuvat tietysti myös muut suuremmat koulutustapahtumat ja turnaukset. Hanke tekee hyvää kunnalle, koko alueelle ja myös koko suomalaiselle käsipallolle. Käsipalloyleisö on viime vuosina ollut hyvin liikkeellä ja olemme saaneet esimerkiksi EM-karsintapeleissä isojakin väkimääriä katsomoihin. On kaikki syy uskoa, että halli saadaan jatkossa myös täällä Siuntiossa täyteen jos ja kun pystymme järjestämään korkeatasoisia ja mielenkiintoisia käsipallopelejä.

Bästa människor

Idag och imorgon gäller det att njuta för varje minut. Sjundeå-cup erbjuder igen det som är det finaste med handbollen: tuffa matcher, idrottens glädje, gemenskap, laganda, möjlighet att träffa vänner och bekanta. Sola och chilla. Jag hoppas att vi alla får en riktigt fin handbollshelg och fina minnen för livet.

Tänään ja huomenna on taas tarjolla koko satsi; voitettuja pelejä, tiukkoja tappioita, urheilun riemua, ystävien ja tuttujen tapaamista, joukkuehenkeä, onnistumisia, muistoja tuleville vuosille. Antakaa kaikkenne, mutta ennenkaikkea – nauttikaa tästä hienosta käsipalloviikonlopusta!

Siuntio-cup on nyt virallisesti avattu!
Sjundeå-cuppen är nu officiellt öppnad!
Turniiri on nüüt avatud!